sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Taidetestaajien Taidebattle

Ateneumissa vierailevat oppilaat osallistuvat taidebattleen, jonka ideana on haastaa 8.-luokkalaiset vuorovaikutteiseen ja rakentavaan dialogiin sekä väittelyyn taideteosten ja toistensa kanssa. Kevään vierailut Ateneumissa keskitetään uusittuun kokoelmanäyttelyyn Suomen taiteen tarina, jonka taideaarteita tarkastellaan vierailun aikana monenlaisten tulkintakehysten läpi.  






Kävimme perjantaina 15.2.2019 Helsingin Ateneumissa Taidetestaajat-tapahtumassa. Tulimme klo 11 kouluun, kävimme syömässä manteli-kalavuokaa, ja lähdimme bussilla Helsinkiin. Menimme 8A- ja 8B luokilla kokemaan kotimaista ja vanhanaikaista taidetta. Näyttelyn nimi oli Suomen taiteen historian -päänäyttely. Kierroksemme vetäjä oli mukava ja selkeäpuheinen, josta itse pidin. Ensin kuuntelimme alkuselostusta ja sitten saimme tehtävän. Opas luki meille ympäripyöreän kuvaelman taulusta, josta saimme oman mielikuvan ja meidän piti löytää kyseinen taulu. Taulun keskellä oli hahmo soittamassa kielisoitinta, ja kuvan etuosassa hahmon edessä oli lisää hahmoja. Soittavan hahmon yläpuolella oli vaaleita melkein valkoisia epämääräisiä muotoja, ja hahmon takana pitkiä ja tummia varjoja. Sali, josta etsimme taulun, oli “Sodan värejä”.  








Tämän jälkeen saimme uuden tehtävän, mennä omasta mielestä kyseisen salin epämiellyttävimmän teoksen luokse. Perustelimme, miksi teos oli epämiellyttävä, jonka jälkeen suuntasimme eteenpäin. Sitten menimme katsomaan taiteilijoiden omakuvia ja keskustelimme niistäkin. Tehtävänämme oli kuvailla, millaisen vaikutelman kuvan henkilö antaa. 
Tämän jälkeen menimme seuraavaan saliin, jossa oli tunnettuja taideteoksia. Keskustelimme eniten Taistelevat Metsot, Ferdinand von Wright. 



Näyttelyn lopuksi menimme työpajalle, jossa pääsimme tekemään ryhmittäin omat taideteokset. Keksimme taideteoksellemme tarinan, ja saimme käyttää erilaisia kuvia apuna. Nooan arkki on tulossa Tšernobylista ja matkalla kohti parempaa tulevaisuutta.   

Emma ja Veera 8B 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset ja aiheeseen liittyvät kommentit julkaistaan, huomioithan palautetta antaessasi.
Korjauspyynnöt virhelellisestä uutisoinnista osoitteeseen kukkasen.verkkolehti@gmail.com

Jyri Paretskoin K15 Salaisuuksia

Kirja kertoi  kolmesta  15-vuotiaasta kaverista, joilla on ongelmia ja tekemistä paljon. Kirja on hauska, outo sekä todenmukainen.  Niko o...