sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Unelmat ja mahdollisuudet

Unelmat auttavat meitä tavoittelemaan jotain. Unelmat ovat saavutuksia, suuria tai pieniä. Unelmat eivät ole mahdottomia, jos uskoo niihin. Unelmien avulla opimme menestymään elämässä, sekä saada jotain aikaan. Unelmasi voi olla vaikka oma lentokone, tai olla prinsessa. Sen ei tarvitse edes olla mitään niinkään suurta, vaikka vain sielunkumppani. 
Entä jos jollakulla ei ole unelmia? Mitä hän sitten tavoittelee? Jos sinulla on jo kaikki mitä olet unelmoinut, unelmoi vain onnellisesta ja terveestä loppuelämästä. Emme voi tietää mistä kukakin unelmoi, ne ovat omia salaisuuksia. Kukaan muu ei voi päättää, mistä itse unelmoit. Saat kerrankin päättää tärkeistä asioista. Unelmoit uudesta Audista, tai pilvenpiirtäjästä. Presidenttinä olosta, tai omista lapsista. Maailma on vapaa ja täynnä unelmia, ilman niitä maailmamme ei olisi samalainen 

Unelmat vaihtuvat päivittäin, mahdollisuuksia tulee ja menee. Joskus on tilanteessa, ettei ole kumpaakaan. Voi tuntua onnettomalta, tai maailman onnellisimmalta. Jokaisella valinnalla mahdollisuuksien suhteen on seurauksensa, ja se voi vaikuttaa jonkun toisen elämään. Uusi työpaikka avautuu, mutta joku toinen on samalla menettänyt työnsä. Voit kuitenkin tehdä hyvää, ja avata hänelle uusia mahdollisuuksia. Esim. Uusi ammatti, sekä uuden luvun hänen elämässään. Uuden työpaikan ansiosta hän pääsee päättämään elämänsä uudesta luvusta, sekä oman elämäsi uudesta luvusta. Voit alkaa tähdätä korkeammalle, ja hän pääsee aloittamaan alusta ja kiertää virheensä.  


Oma unelmani on asua New Yorkissa ja olla kirjailija. Perustaa oma perhe Suomessa ja muuttaa muutaman vuoden päästä Iso-Britanniaan. Mahdollisuus kirjoittaa koulun verkkolehteen avautui, joka oli edistystä toiveammattiini kirjailijaksi. Mahdollisuudet rajoittavat elämää, ja omat teot vaikuttavat mahdollisuuksiin. Uskon, että jos jokainen yrittäisi tavoitella ja ahkeroida unelmien eteen eikä vain odottaisi, että ne tulevat nenän eteen. Jokainen saavuttaisi, tai vähintään pääsisi lähelle unelmiaan.  


Unelmien avulla pystymme saavuttamaan jotakin, jos vain näemme vaivaa niiden eteen. Mahdollisuudet antavat toivoa, ja unelmat antavat tekemistä. Tahto ja usko ovat vahvoja voimia, joka auttavat meitä ylettää unelmiimme. Se mitä valitsemme vaikuttaa mahdollisuuksiin, joiden avulla kurotumme unelmiin.  

Jos elää siinä toivossa, että unelmat saavutetaan vain odottamalla. Se on väärin, sillä eihän mikään tule vain odottamalla. Omat teot ja valinnat voivat ajaa mahdollisuuksista ja omasta unelmasta kauemmas, kuin mitä lähtöpisteessä ollaan. Harhaan ajautuminen vie vain unelmien saavuttamista kauemmas, eikä mahdollisuudet tai aika riitä. Toivo ja tekemättömyys vaarantaa unelmien saavuttamista, sekä mahdollisuuksien avautumista.  

Eli auttaako toivo unelmien saavuttamista, ilman tekoja ja mahdollisuuksia? Unelmat asettavat tavoitteita, ja mahdollisuudet eivät ole mitään ilman tekoja. Teot ja vahva usko avaavat mahdollisuuksia, mutta toivo ja tekemättömyys ajaa sinut kauemmaksi unelmia. Jos haluaa odottaa vain unelmien täyttymistä, saa odottaa kauan. Sillä ei unelmien saavuttaminen tapahdu niin, vaan tekemällä, uskomalla ja miettimällä. Miettimällä työstrategiaa, ja mitkä mahdollisuudet tuovat unelmaa lähemmäs.  

Emma 8B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset ja aiheeseen liittyvät kommentit julkaistaan, huomioithan palautetta antaessasi.
Korjauspyynnöt virhelellisestä uutisoinnista osoitteeseen kukkasen.verkkolehti@gmail.com

Jyri Paretskoin K15 Salaisuuksia

Kirja kertoi  kolmesta  15-vuotiaasta kaverista, joilla on ongelmia ja tekemistä paljon. Kirja on hauska, outo sekä todenmukainen.  Niko o...