tiistai 22. toukokuuta 2018

Taidetestaajat SLMUSIC-GAME 100xFINLAND -konsertissa Sibelius-talolla

 



Kävimme keskiviikkona 1.11Sibeliustalolla katsomassa Sinfonia Lahden konserttia. Konsertti oli osa Taidetestaajat-hanketta, jossa kahdeksasluokkalaiset käyvät erilaisissa kulttuuritapahtumissa. Hankkeen ideana on tutustuttaa nuoret taiteeseen, johon monet eivät muuten saa kosketusta. Kolmen vuoden aikana hanke tavoittaa jopa 200 000 nuorta.  

Konsertti kesti tunnin, ja siinä matkattiin 1800-luvulta nykypäivään pelin avulla, joka "imaisi" aina yhden pelaajan sisäänsä, ja muut joutuivat vastaamaan oikein aikakauteen liittyvään kysymykseen saadakseen hänet pois. Peli oli mielestämme myötähäpeää herättävää ja hahmot olivat hiukan väkinäisiä ja ylinäyteltyjä. Idea oli hyvä, mutta toteutus olisi voinut olla parempi. Mitä musiikkiin tulee, soittajat soittivat erinomaisesti ja tunteella. Olisimme kuitenkin kaivanneet enemmän tunnettuja kappaleita. Pidimme Finlandiasta ja Juice Leskisestä, mutta muut vähemmän tunnetut ja pitkät sinfoniat olivat tylsää kuunneltavaa.  

Finlandiaa soitettaessa valkokankaalla pyöri video, jollaisia olisimme toivoneet muihinkin sovituksiin. Näin katselu ei olisi ollut niin pitkästyttävää. Kyseltyäni konsertin jälkeisiä tunteita ja fiiliksiä tulin siihen tulokseen, että monet pitivät sitä tylsänä ja turhana. Moni meinasi nukahtaa kesken konsertin. Katsojia olisi voitu aktivoida jollakin tavalla.  

Konsertin yleisidea oli hyvä ja arvostamme sitä, että saimme mahdollisuuden päästä kokemaan taidetta livenä. Toteutukseen olisi kuitenkin voitu käyttää enemmän aikaa ja vaivaa, sillä uskon, että tämän kokemuksen jälkeen moni pysyy vieläkin halukkaammin kaukana konserttisaleista ja pitkästyttävistä sinfonioista. 
Maiju, Sini ja Mili 8A  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset ja aiheeseen liittyvät kommentit julkaistaan, huomioithan palautetta antaessasi.
Korjauspyynnöt virhelellisestä uutisoinnista osoitteeseen kukkasen.verkkolehti@gmail.com

Jyri Paretskoin K15 Salaisuuksia

Kirja kertoi  kolmesta  15-vuotiaasta kaverista, joilla on ongelmia ja tekemistä paljon. Kirja on hauska, outo sekä todenmukainen.  Niko o...